Денков с новина за Габриел! Ключови думи

Първи коментар след връщането на мандата

Денков с новина за Габриел! Ключови думи | StandartNews.com

Акад.Николай Денков направи първи коментар, след връщането на изпълнен мандат при президента Румен Радев.

"С президента говорихме без журналисти как точно да направим това нещо. Това ще стане, като министрите предадат конкретната информация подробно на наследниците си. Важно е да се седне за час два, да коментират приоритетите и да се каже кои са спешните задачи", смята акад. Денков.

"Не е никакъв знак, че Мария Габриел не е с мен. Днес идваме да представим конструкцията на бъдещия кабинет в ролята си на мандатоносители", подчерта той.

"Нямам какво повече да кажа за комуникацията си с президента. От много време се познаваме, работим много добре", каза той.

"Другата тема, по която говорихме – бюджетът. Срещата бе заедно с Асен Василев, за да видим къде са проблемните точки и да се видят кои са приоритети. Трябва да се изтегли този бюджет и да се направи нормален бюджет без този абсурден дефицит. Този бюджет трябва да отразява сегашната ситуация, защото все още работим с бюджет от преди много време, предложен при друга ситуация и обстоятелства", разкри още Денков.

"Оставям на финансовия министър той да си подготви бюджета, да събере информаци, защото бюджетът трябва да бъде правн професионалн“, заяви той ба въпрос дали 3% дефицит е възможен", каза кандидатът за премиер.

"Не виждам от какво може да са недоволни хората. След 5 поредни избора се опитваме да направим стабилно правителство. Вчера с Мария Габриел говорихме за хода на изпълнението на ПВУ. Там става дума за много реформи и проектозакони, които трябва да бъдат подготвени от МС и внесени там. Има голямо забавяне и това трябва да се ускори", каза той.

Според Денков в служебния кабинет има успешни министри, но и такива, които не са се справили със задачите си.

„Не е случайно, че ръководителите на партиите са зад мен. Няма шанс това правителство да е успешно, ако не работи в тясна координация с партиите в парламента – всички – ГЕРБ, ДПС, а и останалите – всички, които искат да се развиваме като нормална европейска държавна", завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай