Бюлетините стигнаха до общините в Пиринско

Бюлетините стигнаха до общините в Пиринско  | StandartNews.com

Приемат книжата след изборния ден в театъра

Благоевград. Бюлетините за гласуване, избирателните списъци, изборните книжа и материали за парламентарните избори са доставени до всички общини. Те са предадени от упълномощени представители на областната администрация и Районна избирателна комисия - Благоевград на общинските администрации. При извозването всички изборни книжа са охранявани от полицията. Общините ги разпределят в момента за секционните комисии. Изборните материали ще им бъдат предадени утре. Служители от областната администрация ще дават дежурства в събота и неделя, за да може да се реагира незабавно при евентуално възникване на проблем. В изборния ден дежурните служители ще събират информация от общинските администрации за процента гласували, която ще се изпраща в Министерски съвет и Централната избирателна комисия.

Осигурени са и дежурни коли, които са на разположение на РИК, за проверки в секционните избирателни комисии при подаване на сигнали за нередности.

Направена е организация във фоайето на Драматичен театър „Н. Вапцаров" и зала „Яворов" в Благоевград, където ще се приемат и обработват изборните резултати от всички СИК-ове в Пиринския край.

Между всички отговорни институции е уточнена организацията за приемане на изборните материали. Районът зад сградата на Регионална здравна инспекция и зад кметството е предвиден за паркиране на автобусите. До театъра ще бъде позиционирана кола на пожарната, снабдена с генератор за ток, който ще се ползва при евентуално спиране на електрическото захранване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай