Бутат информационния център на отбраната (ОБЗОР)

Бутат информационния център на отбраната (ОБЗОР) | StandartNews.com

Столичната община ще прави градинка на нейно място

Столична община може да премахне сградата на Информационния център на военното министерство в центъра на София. Решението на общинарите е от 23 юли т.г., когато бе гласуван проект на подобрен устройствен план за регулация и застрояване на местност "Център- Зона "А" - юг, р-н "Средец", съобщи БГНЕС. В устройствения план е записано, че в кв. 468 на р-н "Средец" е предвидено да има градина. А във въпросния квадрат попада Информационният център, но в новия проект вече го няма. Това означава, че ще бъде съборен.

Армията получи сградата през 1988 г. Тогавашният кмет на София Стефан Нинов е подписал заповедта на 1 юли и разпоредил РТП "Обществено хранене" към бившия Ленински район да се предаде на МО сградата на ул. "Иван Вазов" 6 заедно с принадлежащите й терени и складови помещения, известна по това време като ресторант "Чайка". По-късно ресторантът придобива прозвището "Покойника". В замяна на това началникът на тила на Българската армия дава безвъзмездно на Столична община диетичния стол на МО на ъгъла на ул. "Васил Левски" 7 и ул. "Иван Вазов" - точно срещу Народния театър.

От военното министерство съобщиха пред БГНЕС, че са информирали министъра за решението на общинарите. Освен това описват и стъпките, които са предприели за решаване на проблема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай