Борисов обяснява на депутатите за учението на границата

Борисов обяснява на депутатите за учението на границата | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов ще направи разяснения пред депутатите за проведеното учение на Министерството на отбраната и МВР под наименованието "Граница 2016".

В рамките на парламентарния контрол днес ще отговаря и външният министър Даниел Митов. Той също ще направи анализ на заплахите за България, произтичащи от новите решения на ЕС за бежанската криза. Към него има отправен въпрос относно извършване на богослужебни действия в храма "Свети Георги" в Одрин от свещенослужители на Вселенския патриарх, съобщава БГНЕС. Митов ще даде отчет и каква хуманитарна помощ се изпраща на българската общност в Украйна.

Към външния министър има и въпроси за поведението на турски дипломати у нас, както и за подновяване на преговорите по уреждане на нерешените имуществени въпроси между Република България и Република Турция, след избора на новото турско правителство.

От Митов се очаква да даде подробности относно възможна операция на НАТО по охрана на българо-турската граница.

На депутатски питания и въпроси ще отговарят и министърът на околната среда Ивелина Василева, Десислава Танева, министър на земеделието и храните, министърът на икономиката Божидар Лукарски, на енергетиката - Теменужка Петкова, на регионалното развитие - Лиляна Павлова, на транспорта - Ивайло Московски, както и министрите на отбраната – Николай Ненчев и на здравеопазването Петър Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай