Борисов скочи на Нинова, посочи парадокс

По думите му управляващите са се скарали заради пари

Борисов скочи на Нинова, посочи парадокс | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна със симпатизанти на партията в Димитровград, коментира актуалната политическа обстановка, след като БСП обяви, че в четвъртък ще върне на президента Румен Радев неизпълнен мандат. Днес в Народното събрание управленската програма не успя да събере достатъчна подкрепа от депутатите в зала и не влезе в реда на заседанието.

„Каква програма да мине? Извинявайте сега… Г-жа Нинова два пъти си дава оставка за неуспешно представяне на изборите. Нормално ли е в една държава, в своята партия да си дадеш оставка, че си се представил зле, и след това ти да управляваш държавата? За правова държава вече не може да се говори след тази година и половина. Абсолютен парадокс”, каза бившият министър-председател, цитира Нова. „БСП са опасни за страната”, каза още Борисов пред симпатизанти от Хасково и Димитровград.

По думите на Борисов управляващите са се скарали заради пари. „Заради пари и кражби те се сринаха”, допълни той. „Пълно нарушение на правилници, Конституции, ред – всичко е с краката нагоре. Жалко е, че за 6 месеца счупиха държавата и сринаха всичко. Вече решение няма. На служебното правителство ще му трябват поне още 5 млрд. лв. Аз съм убеден, че служебните министри като влязат и видят ужаса, много неща ще разкажат”, твърди лидерът на ГЕРБ.

Амбициите на Бойко Борисов са ГЕРБ да е първа политическа сила, „за да може да застане здраво и да върне малко добрината, толерантността и да се опита с крачки назад да обедини народа”. Попитан с кого би се коалирал ако бъде избран на следващите избори, Борисов отговори, че „с БСП не можем, защото имаме решение на Конгреса, с ДПС сме казали, че няма да управляваме. Аз мога да работя с всеки, който спазва девиза на Народното събрание – „Съединението прави силата”, подчерта експремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай