Безпартиен лекар оглави общинския съвет в Кубрат

Безпартиен лекар оглави общинския съвет в Кубрат | StandartNews.com

Лекар от Кубрат оглави общинския съвет в лудогорския град. 38 годишният рентгенолог доктор Хюсеин Карасюлейманов ще ръководи местния парламент в следващите четири години, стана ясно след тайното гласуване по време на учредителната сесия на общинския съвет.

Доктор Сюлейманов влезе в съвета с листата на местна коалиция „Време за промяна", която спечели изборите за кмет и отстрани от общинското кормило ДПС, което в последните 16 години управлява родния град на Лили Иванова.

Докторът спечели вота, подкрепен както от колегите си от коалицията, така и от представителите на ГЕРБ, Реформаторския блок и БСП и взе 12 от всичките 21 гласа в местния парламент. Макар и представена с най-голям брой съветници – 9, партията на Лютви Местан остана в малцинство.

„Никога не съм членувал в партия. За първи път съм кандидат за съветник. Хората в Кубрат гласуваха срещу статуквото, за промяна. Ще направя всичко по силите си, да оправдаем доверието и надеждите им.", заяви доктор Карасюлейманов минути след като бе избран начело на местния парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай