Ясен но студен вторник прогнозират синоптиците

Минималните температури - между минус 7° и минус 2°, а максималните – между 0° и 5°

Ясен но студен вторник прогнозират синоптиците | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, по-късно над крайните югоизточни райони облачността също ще се разкъса и намалее. В западната половина от страната ще е почти тихо, докато в източната ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-североизток, но постепенно и там вятърът ще отслабва. Минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, а максималните – между 0° и 5°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се продължи да се повишава.

Над Черноморието облачността ще е значителна, главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. През деня бързо ще се разкъса и намалее, най-късно в крайните югоизточни райони. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток, който постепенно ще отслабва. Максимални температури на въздуха 2°-5°, температурата на морската вода ще е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите части силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде минус 3°, на 2000 метра - около минус 10°.

През следващите три дни ще се задържи сухо, в много райони от страната и слънчево. В четвъртък от север ще се появи разкъсана висока облачност. Вятърът в източните райони ще отслабне още. Сутрин ще е студено, в повечето райони с отрицателни минимални температури, в началото на периода до минус 7°, минус 8°, към петък слабо ще се повишат. Дневните температури ще се повишават, по-съществено в петък, когато дневните на места ще достигнат и надхвърлят 10°-12°. В отделни котловини сутрин ще бъде с намалена видимост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай