Война! Кои гласуват за ПП-ДБ и кои за ГЕРБ

Има ли яростно разделение в обществото ни

Война! Кои гласуват за ПП-ДБ и кои за ГЕРБ | StandartNews.com

Има ли нещо като война в обществото ни?

Гласоподавателите над 60-годишна възраст са предпочели ГЕРБ (30%), следвана от БСП с 20 процента. В сравнение с парламентарните избори на 2 октомври 2022 г. ГЕРБ увеличава подкрепата си в този възрастов сегмент. Тогава партията на Бойко Борисов беше подкрепена от 29% от гласувалите, а БСП - от 27 на сто. Това показват данните от екзитпола на социологическата агенция "Алфа Рисърч".

Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" привлича най-много избиратели сред възрастовата група между 31 и 60 години - 28%, докато ГЕРБ е подкрепена от 27 на сто от гласувалите в този възрастов сегмент. ДПС и "Възраждане" в тази възрастова група са подкрепени съответно от 15 и 14 процента от гласоподавателите. БСП са получили подкрепата само на 6 процента от гласувалите на възраст между 31 и 60 години.

Сред най-младите избиратели на възраст между 18 и 30 години "Продължаваме промяната - Демократична България" е подкрепена от 34%, докато ГЕРБ е предпочетена само от 21 на сто. ДПС и "Възраждане" се нареждат на трето и четвърто място съответно със 17 и 16 процента подкрепа в тази възрастова група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай