Ще научим ли истината за смъртта на подп. Терзиев?

Министърът на отбраната огласява резултатите от разследването, поканена е и съпругата на загиналия летец

Ще научим ли истината за смъртта на подп. Терзиев? | StandartNews.com

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще даде пресконференция на 24 септември в сградата на министерството. На нея ще бъдат обявени резултатите от всички действия, предприети от Министерството на отбраната и неговите структури, за изясняване на обстоятелствата, свързани с инцидента с падналия МиГ-29, при който трагично загина подполковник Валентин Терзиев, съобщиха от ресорното ведомство.

Пресконференцията ще започне в 11:00.

В нея ще участват началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, директорът на Служба „Военна полиция“ бригаден генерал Ивайло Сотиров, представители на 3-та авиационна база „Граф Игнатиево“ и на Дирекция „Правно-нормативна дейност в отбраната“. Покана за участие е отправена и към жената до подполковник Терзиев г-жа Димитрина Попова.

В заключенията на доклада на Военна полиция за авиоинцидента, при който загина майор Валентин Терзиев, посмъртно повишен в подполковник, по време на тактически учения на формированията за ПВО от Българската армия и авиационни формирования от ВВС - „Шабла 2021“, пише, че най-вероятната причина за настъпването на катастрофата е "загуба на пространствена ориентировка от екипажа при нощни полети над море".

Черната кутия на разбилия се във водите на Черно море изтребител беше изпратена за разчитане в Русия, след като я извадиха от 70-метра дълбочина със скъсан лентов кабел.На 9 юни изтребителят, пилотиран от майор Валентин Терзиев, падна в морето по време на тактически учения на формированията за ПВО от Българската армия и авиационни формирования от ВВС - „Шабла 2021“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай