Петък,

Папата развесели Борисов с виц за протокола и терористите

От: Стандарт -
2433
Папата развесели Борисов с виц за протокола и терористите
A
A
A

Папа Франциск показа чувството си за хумор в разговора с премиера Бойко Борисов. "От разговорите с папата много неща човек научава. Неслучайно той даде пример "Знаеш ли разликата между терористите и протокола - с терористите може да преговаряш". Съобразявахме се колкото можем с протокола. Както аз не обичам да закъсняват при мен, някой да закъснява за другите срещи", обясни Борисов. Той пак подчерта, че визитата на Светия отец е голяма реклама за България.

"Това посещение е реклама пред целия свят. Такава реклама иначе струва милиони. Цял свят ще може това да го види. България стои добре на фона на конфликтите, които има в региона и това се оценява. Октомври месец се разбрахме, за 6 месеца подготвихме посещението", каза Борисов.

"Неслучайно след тези три дни папата ще иде в Северна Македония, заради това че поставяме мирът и разбирателството на първо място. Подаръците са ни символ. Благодарихме, че всяка година на 24 май има владика от нашия синод. Кирил и Методий те почитат много, направили са много за мира и за образоването на много народи в региона. Затова и подаръка беше икона, везана, кадифе. Един личен подарък - за първи път е чул "българско", когато баба му му дала купичка мляко", разказа Борисов след срещата на четири очи с папа Франциск.

"Той идва с най-важните си министри. Те ми издадоха, че зависи къде си сложи бележката. Като си говорихме за България и колко неща имаме за председателството. Видяхме, че си записа нещо и гледах къде ще го сложи", обясни как се е стигнало до визитата.

 

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията