Петък,

Наглите заровили парите от отвличания

От: Администратор -
2842
Наглите заровили парите от отвличания
A
A
A

София. Част от Наглите са заровили част от милионите, спечелени от отвличания, предаде бТВ, като се позова на зам.-главния прокурор Бойко Найденов.

Прокуратурата продължава да събира доказателства за боса на „Наглите” и да търси парите от откупите, платени за отвлечените.

Бандата е прибрала близо 6 милиона лева за 12-те си жертви, а част от парите вероятно са заровени край София, твърди заместник-главният прокурор Бойко Найденов, ден след присъдите по мегаделото.

Съдът даде три 18-годишни присъди и една 15-годишна. Двама от подсъдимите бяха оправдани, а други двама получиха условни наказания, но не за отвличанията, а за незаконно притежание на оръжие.

„Кой би могъл да знае къде са парите, освен някой от самите тях? Не вярвайте, че извършителите на тези престъпления ще се доверят на банковата система и ще ги внесат на влог. Проверили сме, не са там”, каза прокурорът, ръководил разследването.

Двамата от „Наглите”, които предадоха своите и станаха защитени свидетели в процеса са обяснили с половин уста, че всеки е заровил своята част от милионите някъде.

„Общо взето в разговорите, които водехме, се споменаваше, че са изнасяни в чужбина, харчени са, заравяни са... Но това е в сферата на приказките”, смята Найденов.

През цялото време, докато съдът заседаваше по делото срещу „Наглите”, разследващите са търсили една от тайните бази на групата.

„Отвличането на Гунински беше последното, което беше извършено и негово държане беше в апартамент или къща, която не можахме да намерим”, допълни още зам.-главният прокурор.Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com