Мангъров: Борисов ме разбра, зомбитата - не

Трудно е да устоиш на тази група зомбирани хирурзи, ортопеди, микробиолози!“

Мангъров: Борисов ме разбра, зомбитата - не | StandartNews.com

Водих дълъг разговор с Борисов, той ме разбра, защото е умен човек, но трудно е да устоиш на тази група зомбирани хирурзи, ортопеди, микробиолози!“. Това заяви доц. Атанас Мангъров в предаването „Беновска пита“ по „Радио К2“.

„Действията бяха едно напред, две назад. За да си водач, трябва да имаш кураж, да имаш „здрави гащи“. Когато нямаш се въртиш – днес отваряме, утре затваряме. Хубавото е, че Борисов не затегна нещата по начина, по който става в други страни, лошото е, че беше много колеблив!“.

„А Слави Трифонов има ли „здрави гащи“, защото той е водач на партията, която се очаква да състави правителство, тоест да прави и медицинските политики?“, попита Беновска.

Атанас Мангъров отговори, че засега не вижда такова нещо. Той припомни, че ИТН са дали на заден ход за мажоритарния вот, въпреки че това е била основната им теза. ГЕРБ са съгласни за мажоритарния вот и ако сега не се въведе, то това никога няма да стане. 

А по отношение на пандемията – ние трябва максимално бързо да се върнем към нормалния си начин на живот. Децата трябва да се върнат на училище, маските трябва да се махнат, тестовете на границите също трябва да отпаднат. Карантините на хора с положителни тестове също са безсмислени.

„Не всеки, който му се намерят данни за вирусна бронхопневмония, трябва да влиза в болница, тя е част от COVID-19, а не усложнение, усложнението при COVID-19 се нарича дихателна недостатъчност, която се случва при много малка част от хората!“, каза още доц. Мангъров.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай