Лятно, слънчево, тихо и топло време в сряда

Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса

Лятно, слънчево, тихо и топло време в сряда | StandartNews.com

Днес са възможни слаби валежи през втората половина на деня, но само на изолирани места в планинските райони на Западна България. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър.

Предимно слънчево ще бъде времето и на морския бряг с максимални температури от 25° до 27°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде слабо. Вятърът ще е до умерен от изток-югоизток.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд, главно в масивите от Западна България, ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали. Максималните температури в планинските ни курорти ще са от 14° на Алеко до 23° в Банско, а по най-високите върхове – около 7°-8°. Ще духа до умерен югозападен вятър.

Предимно слънчево ще бъде времето и в близките дни, а до петък температурите ще продължат да се повишават. В следобедните часове в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Валежи и гръмотевици ще има през почивните дни, на повече места в неделя, когато и температурите слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай