Летим до Скопие за 40 минути, от лятото – и до Охрид

Първият полет по трасето бе изпълнен от капитани на полет С. Пешев и Б. Ичев.

Летим до Скопие за 40 минути, от лятото – и до Охрид | StandartNews.com

Само 40 минути делят вече София от Скопие. Това е времето, за което можем да стигнем до столицата на Северна Македония със стартиралата в събота (26 март 2022г.) редовна линия на авиокомпания GullivAir.

В събота бе първият редовен полет на българската авиокомпания. С него тя ознаменува и поредната дестинация, до която ще можем да стигаме благодарение на самолетите и екипа й от доказани професионалисти.

Първият полет по трасето бе изпълнен от капитани на полет С. Пешев и Б. Ичев.

Линията се обслужва от самолети тип ATR 72-600, превозващи на борда си по 70 пътници. Полетите ще са всяка събота и понеделник рано сутрин, което дава възможно най-бързата опция за стигане до Скопие както за бизнеспътувания, така и за уикенд ваканции. Цените тръгват от 57 лева в посока. По разписание на компанията полетите излизат от летище София всяка събота сутрин в 5.25 часа, а кацането е 5.05 часа местно време (Р Северна Македония е с 1 час назад) на международно летище Скопие. В 5.45 часа местно време полетът лети обратно за София, където каца в 7.25 часа. В понеделник излитането от София е 05.40 часа, а кацането в Скопие е 5.20 часа. Обратния полет тръгва от скопие в 6.00 часа местно време и каца в София в 7.40 часа.

С цените на полетите авиокомпанията предоставя освен бърза и по-евтина услуга за придвижване в сравнение със сухопътния транспорт. За справка пътуването от София до Скопие с кола струва около 80 лева в посока с пътните такси при това по инфраструктура, която тепърва се доизгражда. Времетраенето за този вариант по най-краткия маршрут е 3 часа и 40 минути, като в него не влиза времето, в което се чака на опашка на границата. Така пътуването с новата самолетна линия София-скопие излиза с 3 часа по-кратко, а с приблизителна стойност на пътуването на кола.

В бъдещите планове на Gullivair за разработване на услугите й на северномакедонския пазар влиза и отваряне на редовна линия до Охрид. Предвижда се тя да стартира от лятото, като пътниците, желаещи да посетят живописната дестинация ще могат да правят свръзка през Скопие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай