Истина? Ясновидка №1 с тежка прогноза за ток и горива

Какво каза Мариана Николаева

Истина? Ясновидка №1 с тежка прогноза за ток и горива | StandartNews.com

Марияна Николаева, която бе победител във втория сезон на БГ риалитито „Ясновидци“, даде своята прогноза какво ни чака в бъдеще. Ето какво заяви тя в интервю за Телеграф.

".Трудно може да се прогнозира бъдещето на 100%, но от онова, което аз виждам, ще имаме малко по-тежка зима като условия, говоря за виелици и поледици, но не масово. Снегът ще го има, но няма да се задържа.

За разлика от миналата година да речем сега ще бъде с малко повече студ и сняг. От информацията свише, която ми се дава, ще се стигне до някакъв дефицит на лекарства и медицински консумативи, спирт. Цените на лекарствата също ще скочат. Доставките на горива в един момент ще станат проблемни в България.

Ще варират цените доста, но в един период от около 4 месеца горивата ще литнат пак нагоре. Ако трябва да отговоря по-конкретно за цената, то тя ще отиде 2 – 2,3 пъти нагоре.

Макар и за кратко бензинът има реална опасност да удари 7-8 лева, къде заради спекула, къде поради обективни фактори. Генерално проблемът ще дойде от спиране на енергоресурсите от руска страна насред зимата. За щастие това ще е временно, ситуацията ще се нормализира до към март месец.

Президентът Ердоган може да ни е от голяма полза. Ние сме портата за техните стоки към ЕС. Това можем да използваме в евентуални преговорите за по-евтини газ, нефт, за което Ердоган би ни помогнал. Той може да бъде и успешен посредник в преговорите за мир в Украйна между ЕС и Русия, така ги виждам аз нещата.

Чак режим не, ще има някакви сривове в системата, пак за кратко. Цената на тока ще се задържи, може да има леко повишение, но не драстично. А ако говорим за отоплението, то дървата ще стигнат до 180 лева за кубик.

Продоволствена криза няма да се допусне. Повечето търговци ще се стремят да задържат цените, чакайки бурята образно казано да отмине. Така или иначе ножицата между бедни и богати ще се отвори още повече в България, между тия, които си броят стотинките за хляба, и онези, които се чудят на кой остров да отидат на топло. Цената на хляба ще стане над 2 лева.

Защото търговците на зърно ще започнат да го изнасят заради по-високите цени по западните борси. Така ще ни се наложи ние да внасяме, а вносното не е качествено, в това число и украинското. Олиото ще се задържи на тази цена от 6-5 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай