Гешев напусна Бояна. Къде живее сега?

Главният прокурор напусна Дом № 5

Гешев напусна Бояна. Къде живее сега? | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев се е изнесъл от Дом № 5 в Бояна, където живя близо година и половина. По негова заявка договорът му е трябвало да бъде прекратен от 1 октомври 2021 г., но още преди тази дата той и семейството му са напуснали луксозната вила. Предизвестието за напускане е било подадено на 1 септември тази година.

Това става ясно от информация на "Дневник". Изданието се позовава на данни от Министерския съвет във връзка с въпроси за имуществената декларация на Гешев, подадена пред Инспектората на Висшия съдебен съвет.

В нея той е декларирал, че е живял под наем в апартамент от 57 квадратни метра, а наемодател е била администрацията на Министерския съвет. Наемът е бил 2200 лева.

От Министерския съвет не уточняват дали декларираният от Гешев имот е именно Дом № 5, тъй като това са лични данни.

"В случая се касае за хотелско настаняване в обект, който не е част от ведомствения жилищен фонд на Министерски съвет. Хотелското настаняване е при условията на услугата "дълъг престой", дефинирана като настаняване в помещения за не по-малко от три последователни нощувки, реализирани от един настанен", пишат от Министерския съвет.

Гешев е започнал да живее там през юли 2020 г. и договорът ще бъде прекратен към първи октомври 2021 г. Не е постъпвало заявление за нов договор и Дом № 5 е освободен. От прокуратурата засега не коментират.

Правителствената пресслужба уточнява още, че "по отношение на държавната собственост, която се управлява от Министерския съвет и касае хотелско настаняване - комплекс Бояна, стопанство Евксиноград, почивна база Слънчев бряг, обект Шабла и почивна база Орлица, всеки гражданин може да ползва обекти в тези комплекси, информация за което има на интернет страницата www.travel.government.bg".

Проверка на страницата за резиденция "Бояна" показва, че достъпни за настаняване са стаи в хотелски комплекс "Дом 2". Там могат да се наемат индивидуални стаи на цена от 170 лева или 130 лева (когато става въпрос за дълъг престой или уикенд). В дом 2 има и президентски апартамент за 410 лева на вечер.

При опит да се запази по телефон дом 5 от резиденция "Бояна" заявиха, че това не е възможно и тези вили не се отдават под наем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай