Двоен удар. Адската жега идва с най-силните магнитни бури

Очаква се в следващите дни живакът в термометрите да стигне 40 градуса

Двоен удар. Адската жега идва с най-силните магнитни бури | StandartNews.com

Адската жега започва от утре. И това те е всичко. Тя идва с най-силните магнитни бури. В сряда и четвъртък се очакват най-мощните слънчеви изригвания през този век, алармират американски учени. В момента Слънцето се активизира и става с всеки ден по-силно, но все пак още не е достигнало пика си, който се очаква да е след няколко години.

Що се отнася до магнитните бури, то на 12 и 13 юли притеснителните прогнози сочат, че ще бъде постигнат най-високият връх не само за тази година, но и от началото на века.

В същото време се очакват и много високи температури.

Днес рекордите бяха в Русе и Сандански, където отчетоха 34 градуса. Утре ще стане още по-горещо. За 19 области на България във вторник важи жълт код за максимални температури около и над 35 градуса. Очаква се в следващите дни живакът в термометрите да стигне 40 градуса.

Ще има увеличения на облачността, най-вече над североизточните райони, но дори и там краткотрайни валежи ще има на съвсем малко места. Ще духа предимно, слаб до умерен, вятър от запад-северозапад, на моменти ще се усилва повече. Ще бъде горещо, с максимални температури предимно между 32° и 37°.

През следващите дни температурите ще продължат да се повишават. Ще имаме много слънчеви часове и ще бъде почти без валежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай