Ужасни тапи на границата. Къде колоните са най-големи

Трафикът е интензивен на изход и вход за леки и товарни автомобили на "Капитан Андреево"

Ужасни тапи на границата. Къде колоните са най-големи | StandartNews.com

Трафикът на някои от гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Гърция, Турция, Румъния и Сърбия е доста интензивен, става ясно от съобщение на Главна дирекция „Гранична полиция” при МВР по данни към 18:00 ч. днес.

На границата с Гърция е интензивен трафикът на пунктовете " Кулата" и "Маказа" за товарни автомобили на изход. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват и останалите пунктове на българо-гръцката граница - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода".

През гранични пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е интензивен на изход и вход за леки и товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" на границата с Република Турция.

На границата със Сърбия интензивен е трафикът на вход и изход за леки автомобили на ГКПП "Калотина". Проверки се извършват на 8 работни места за влизащи леки коли и на 6 работни места за излизащи леки коли.

От „Гранична полиция“ припомнят, че на пункта се извършва ремонт, което налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че това може да удължи времето за преминаване.

За  да избегнат интензивния трафик, пътуващите може да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: "Брегово", "Връшка чука", "Стрезимировци" и "Олтоманци".

На границата с Румъния интензивен е трафикът е интензивен  на ГКПП " Кардам", "Никопол" и "Видин" за товарни автомобили на  изход. До 18.08.2023 г. Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на пункт „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

От "Гранична полиция“ припомнят още, че със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 г.  през граничния пункт "Вама веке", съпределен на българския "Дуранкулак", е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Движението по границата с Република Северна Македония на всички гранични контролно-пропускателни пунктове е нормално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай