Вторник,

АБСУРД! Улични коне тормозят столичани

От: СТАНДАРТ -
181
АБСУРД! Улични коне тормозят столичани
A
A
A

Пълен абсурд – не кучета, не котки, а улични коне тормозят столичани. От месеци няколко коня се разхождат свободно по бул. ”Андрей Ляпчев” в кв. ”Дървеница". Потърпевша разказва пред Нова телевизия, че шофирала, когато на пътя й се изпречили няколко животни. Една от кобилите се изправила на задни крака срещу автомобила й. Живеещи в района твърдят, че конете плашат деца и минувачи, докато обикалят наоколо.

„В неделя, прибирайки се по бул. „Андре Ляпчев”, срещу мен се изпречиха 4 коня, водени от момче на колело. В момента, в който ги видях, спрях. Конете не знаеха накъде да вървят. Един от тях се изправи на задни крака, аз просто легнах на предната седалка и чаках да видя какво ще се случи”, разказва потърпевша.

Едно от животните се удря в колата й. След това стадото продължава по пътя си. Кметът на район „Студентски” Петко Горанов и собственикът на конете Евгени Димитров увериха, че ситуацията е под контрол и са взети необходимите мерки. Жителите на квартала обаче споделят, че след подаване на сигнал, конете биват прибирани за 3 дни и след това отново пуснати на свобода.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com