"Геноцид над децата". Синдикат скочи на Здравното министерство

В позицията се засягат и други важни проблеми

"Геноцид над децата". Синдикат скочи на Здравното министерство | StandartNews.com

Синдикатът “Образование” към КТ “Подкрепа” излезе с позиция в навечерието на 15 септември. В нея се заявява, че българските образователни институции са готови и ще отворят тържествено за една нова, спокойна и редовна учебна година, макар и с много нерешени проблеми, съомщава Кмета.бг.

Синдикатът ще отстоява с всички законови възможности и средства да се работи възможно най-много в присъствена форма на обучение и при евентуална необходимост от тестване на ученици за ковид, процесът да бъде изнесен извън образователните институции.

“За съжаление, министерството на здравеопазването, начело с министър Асен Меджидиев, нехае и създава огромен хаос в образователните институции с некомпетентните си заповеди. Продължава рекетът към парите за учениците с утвърждаванията на седмични разписания, а последната заповед на министъра потвърждава, че лекарите, сътворили този документ, нямат никаква представа за организацията и спецификата на учебния процес.

Насилственото налагане на двусменен процес и обучение в електронна среда е геноцид към българските деца и ако министърът продължава с недообмислените си заповеди, Синдикатът “Образование” ще поиска неговата оставка”, се казва в съобщението.

В него се отбелязва също, че Министерството на образованието и науката (МОН) въвежда Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО), която за момента е твърде несъвършена и Синдикатът “Образование”, заедно с МОН, отправят апел към българските родители да бъдат търпеливи, ако няколко седмици или месеци, не е заработил електронният дневник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай