Зловеща смърт на рибар в Царево

Версията е, че е ударен от скутер с извънбордов двигател на лодка

Зловеща смърт на рибар в Царево | StandartNews.com

Полицията разследва смъртта на 74-годишният рибар Злати Вълчев, открит мъртъв на централния плаж в града с дълбоки порезни рани по главата и тялото. Основната версия е, че рибарят е ударен от скутер с извънбордов двигател на лодка, чийто водач е избягал от местопрестъплението.

Пред Нова телевизия негови колеги коментираха, че това, което се е случило в морето, е по-страшно и от убийство, защото извършителят е избягал, а не се е опитал да окаже помощ на жертвата си.

„Тази сутрин лодката на Злати Вълчев няма да излезе за първия паламуд. Тя вече е зазимена на брега, а последното й плаване е на 1 август, когато рибарят излиза сутрин в открито море. Вечер той обичал да плува в залива на Царево“, разказва репортерът Елена Танева. Злати всеки ден плуваше, добавя колегата му Стоян Шаренков.

В неделя вечерта рибарят влиза да направи обичайното си плуване за здраве. То се оказва последното в живота му. 74-годишният бивш началник на Държавна инспекция по корабоплаване в Царево е намерен мъртъв на брега от група работници на следващата сутрин.

Разследващите са категорични, че смъртта не е следствие на удавяне, а е причинена от удар на извънбордов двигател на лодка, скутер или друг плавателен съд.

„Ударен е с перка или с витло на плавателен съд. Води се разследване, назначени са експертизи, изискана е справка от Министерството на отбраната за това какви плавателни съдове са се намирали в този район”, заяви говорителят на Окръжната прокуратура – Бургас Елгина Чалъмова.

Рибарите, загубили приятеля си, настояват за разкриване на истината. Според тях водачът на плавателния съд не е местен рибар, а по всяка вероятност неопитен турист, наел мощен скутер за разходка в открито море.

Версията на разследващите е, че водачът на плавателния съд по всяка вероятност не е видял плуващия мъж, блъскайки го с висока скорост. А плувецът не е бил обозначен с буй.

По случая е образувано досъдебно производство за убийство, като към този момент извършителят не е установен. Проверяват се и дневниците на по-големите лодки, разпитват се и собствениците на луксозни скутери акостирали в пристанището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай