Закопчаха само един от подменящите номера на коли

Съпругата му пусната под гаранция

Закопчаха само един от подменящите номера на коли | StandartNews.com

Само тарторът на схемата за подмяна на номерата на откраднати коли в Пловдив е задържан. Това реши Районният съд в Пловдив след продължило часове заседание. Съпругата на Цолов Албена излиза на свобода срещу парична гаранция от 3000 лв., а Ивайло Василев е с най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Прокуратурата повдигна обвинение за участие в схемата на общо шестима души, но само за изброените трима поиска от съда да ги остави в ареста. 

Полицията започнала да разследва групата в началото на 2022 г. след като открили откраднато скъпо ауди в къща в село Марково. Организатор на схемата бил именно Цолов. Според зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев групата е действала изключително конспиративно. Хората, които са се интересували от услугите им, се свързвали с Албена Цолова и ѝ плащали 6000 лв. такса. След това гравьорът Ивайло Василев подготвял плаките за подмяна, а 58-годишен мъж се занимавал с документите за регистрация на колите в КАТ. Установен е и още един участник, който осигурил базата, където да се случва смяната.

Даниел Цолов е бил задържан във врачанското село Алтимир на 25 август. Полицаите го хванали, докато работел върху товарен автомобил, за който се смята, че е щял да бъде използван за застрахователна измама. Според шефа на пловдивската дирекция на МВР единственият начин да бъде доказано такова престъпление е извършителят да бъде спипан в крачка.

Определението за мерките на тримата не е окончателно и може да се оспори пред Окръжния съд в Пловдив. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай