Взрив избухна в къщата на общински съветник от Варна

Валентина Софрониева: Няма да ме уплашат

Взрив избухна в къщата на общински съветник от Варна | StandartNews.com

Варна. Мощен взрив събори гаража и нанесе сериозни щети по къщата на общинската съветничка от ГЕРБ и председател на комисията по "Собственост и стопанство" Валентина Софрониева. Заложеното устройство е гръмнало изключително мощно в 22.10 часа в четвъртък вечерта.

Къщата е известна като "Спатията" и се намира на брега на варненското езеро. Къщата е преградена с полицейска лента. Две гаражни клетки са взривени. Паднал е покривът на гаража. Избити и обгорели са вратите. В гаража имало 2 автомобила, които също са засегнати. Напукани са прозорците.

"Откакто съм председател на комисията по собственост в Общинския съвет, сме взели 600 решения, но през последните 3-4 месеца, както знаете, местният парламент не работи." Това коментира Валентина Софрониева, в чийто дом снощи гръмна взривно устройство.

"Чу се мощен тътен и излязохме навън", разказа самата Софрониева. На въпроса има ли това връзка със започващите избори за кмет, тя каза: "Ами ето как започват изборите."

Няма да ме сплашат, беше категорична общинската съветничка от ГЕРБ и председател на Комисията по собственост. 

В момента на инцидента тя е била със съпруга си и малкия им син. От снощи на мястото са полицейски екипи и екипи на СДОТО. Около 10 ч. взеха с кола Валентина Софрониева, за да отиде в полицията и да даде показания. Мъжът й Даниел Софрониев отказа всякакви коментари за медиите. От страх и съседи, и местни рибари също мълчат.

Къщата на семейството на Софрониева се намира в местността Орехчето, между селата Звездица и Костантиново, на брега на Варненското езеро.

Това е второто подобно нападение над общински съветник във Варна. Наскоро беше запален джипът на друг съветник от управляващото мнозинство - Владимир Тонев от "Нашия град". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай