Софиянец е собственик на кучетата, убили човек

Йордан Карагьозов притежава развъдник във "Връбница", ходел само да ги храни

Софиянец е собственик на кучетата, убили човек | StandartNews.com

Софиянец е собственикът на кучетата, които разкъсаха и убиха човек. Петте животни от породата кане корсо са на 41-годишния Йордан Карагьозов. Трупът на 39-годишния Димитър от софийското село Владо Тричков беше открит около 16,20 часа в четвъртък.

ВИЖ ОЩЕ: 5 домашни кучета разкъсаха мъж

Карагьозов е задържан за 24 часа, прокуратурата ще му повдигне обвинение, за което може да получи до 5 години затвор. Той е женен, с две деца, не е криминално проявен. Притежава развъдник за кучета от породата кане корсо Coma Berenices в квартал "Връбница".

"Собственикът на кучетата живее в София, той ходи до вилата си само да ги храни", обясни пред TrafficNews шефът на областната дирекция на МВР-София старши комисар Николай Спасов. 

Той разказа още, че починалият мъж е бил с умствена изостаналост, живеел е в къща с негов приятел. Според местните хора е нямал други роднини в селото. Димитър се препитавал като цепел дърва, копаел градини и вършел къщна работа срещу дребни пари и продукти. 

Сутринта в четвъртък, когато приятелят му тръгвал за работа, Димитър заявил, че ще излезе да се разходи. Жена от селото открила почти разкъсаното му тяло около 16,20 часа.

Петте кучета кане корсо са откарани в общинската фирма "Екоравновесие", която събира и кастрира бездомните псета. Расовите животни са ходели по киноложки изложби, някои от тях са предлагани за продан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай