Шеф съкрати работник с фалшив подпис

Шеф съкрати работник с фалшив подпис | StandartNews.com

София. Досъдебно производство е образувано срещу управител на самоковска фирма, фалшифицирал подписа на свой работник, съобщи МВР. Шефът съкратил служителя, като на счиски документи подправил парафа му. Така мъжът останал без полагащото му се обезщетение.

Служителите на икономическа полиция при РУП- Самоков започнали разследване след подадени сигнали от бивш служител на фирма, адресирани до районната прокуратура и до Инспекция по труда. В жалбите си тъжителят посочвал, че от 2009 г. е  работил като шофьор в магазин за осветителни тела в Самоков. Когато през миналата година го освободили, не получил полагащите му се по закон обезщетения,  не били спазени и разпоредбите за предизвестие и той бил поставен пред свършен факт. Освен това жалбоподателят твърдял, че с устни нареждания управителят на магазина му вменявал и допълнителни задължения.

В хода на назначените проверки служителите на реда установили, че всички документи, използвани пред Дирекция "Инспекция по труда" - трудов договор, заповед за прекратяване на трудовото правоотношение, длъжностна характеристика, служебна бележка, ведомост за изплатени месечни възнаграждения за периода юни - септември 2012 година, отчетни форми за явяване и неявяване на работа, са с фалшифициран подпис на освободения работник.

На база на резултатите от проверката в РУП- Самоков срещу управителя на фирмата - А.Т. /48г./, е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 308 от НК. Този член от закона видира случаи с фалшифициране на официални документи. Ако бъде признат за виновен, А.Т. може да получи до 3 години затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай