Ще отърве ли кожата Явор Бахаров? Говори адвокатът му

През 2020 г. Бахаров получи една година условна присъда с четири години изпитателен срок

Ще отърве ли кожата Явор Бахаров? Говори адвокатът му | StandartNews.com

„Поведението на Явор Бахаров вече е различно. Той категорично спря да употребява алкохол, превозва се с колело в София, фокусира се върху своята работа и участва в различни представления в цяла България.“ Тази характеристика на актьора представи пред бТВ неговият адвокат Денислав Асенов. Вчера стана ясно, че Бахаров е задържан за притежание на наркотици след излизане от репетиция.

През 2020 г. Бахаров получи една година условна присъда с четири години изпитателен срок, след като беше хванат в Банско зад волана с 1,43 промила алкохол в кръвта, както и под въздействието на марихуана и кокаин.

Денислав Асенов коментира последното провинение на актьора: „Не смятаме, че подобна постъпка е гордост, но апелираме законите да се прилагат еднакво към всички членове на обществото."

Той допълни, че това е първият път, в който Явор Бахаров е заловен с наркотично вещество. Към момента само е имало твърдения за това, а предишните обвинения са били за други казуси.

„Въпреки че той има условна присъда, при изпитателния срок единствено едно наказание „лишаване от свобода“ би довело до изтърпяване на едно отложено наказание, каквото имаме. Ако обвинението остане такова, каквото е, условната присъда на Явор няма как да стане ефективна“, обясни Денислав Асенов.

Той обясни още, че от 5 декември има постановление за привличане към наказателна отговорност – за маловажен случай за държане на 0,3 г коноп. Към момента няма мярка за неотклонение.

Адвокатът направи разграничение между конопа и марихуаната и посочи, че при липса на съдебно-химическа експертиза не се знае дали веществото, което Явор е използвал, е забранено за притежаване.

Защитникът уточни, че при 99% от тези случаи досъдебно производство не се образува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай