Психично болен се барикадира, опита да се самоубие

Психично болен се барикадира, опита да се самоубие | StandartNews.com

Бургас. Психично болен мъж се барикадира в дома си в поморийското село Страцин и заплаши да се самоубие. Екшънът се е разиграл в продължение на няколко часа навръх 24 май.

34-годишният Исус Амед, който страда от години от психчино заболяване започнал да става агресивен още по обяд. първо се скарал със съседите си, после със свой роднина. Състоянието му станало опасно в късния следобед, когато започнал да чупи мебелите и електроуредите в дома си.

Трошенето било придружено със страховити закани и викове. Изплашени от агресията на Исус, съседите му се обадили в полицията. минути след това пристигнали няколко униформени, които се опитали да усмирят превъртелия мъж. Той обаче се барикадирал в къщата и започнал да крещи, че никой не може да го извади навън.

При първия опит на полицаите да проникнат в дома му, Исус Амед взел домакински нож и започнал да се мушка с него в корема. За късмет обаче не успял да се прободе, а се разминал само с две-три порезни рани.

Краят на екшъна настъпил малко след полунощ, когато пристигнали спецчастите. Те успели да проникнат в дома му с хитрост и го закопчали с белезници. След това отвели болния в центъра за психично здраве.

Преди това обаче минали с него през шоковата зала, където лекарите превързали порезните рани по корема на Исус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай