Поредно нападение на расистка основа в столицата

Поредно нападение на расистка основа в столицата | StandartNews.com

София. Българка и чернокожият й приятел от Гана са били нападнати на спирка на градския транспорт в жк „Борово" в София. Заедно с тях е било детето на жената, съобщи Нова тв.

Двойката по никакъв начин не е предизвикала нападението. „Тръгнахме с дъщеря ми да празнува Хелоуин. Пред един магазин стояха три момчета, видимо пияни. Едното започна да обижда приятеля ми. Каза: „Маймуно грозна, какво правиш в моята държава", разказа потърпевшата, но не пожела да си покаже лицето пред камерата, защото се притеснява за сигурността на 9-годишното дете. 

Жената уточни, че приятелят й не е разбрал всички обиди, които се изсипали по негов адрес. тя помолила мъжете да ги оставят на мира, но те продължили да се заяждат и я ударили по устата и й счупили един зъб.

Мъжете нанесли побой на мъжа от Гана. Приятелката му била залята с някаква течност по главата, а детето викало за помощ.

Свидетелка на случилото се станала продавачка от близкия магазин, която също се страхува за себе си, защото познава нападателите. Други хора, които минавали наоколо, се опитали да помогнат, но безуспешно.

Полицията е пристигнала на мястото на инцидента с голямо закъснение, разказа жената и уточни, че униформените не й оказали голямо съдействие.

Началникът на 6-то РУП-СДВР Иван Пепелджийски съобщи пред Нова тв, че извършителите са задържани - млади мъже между 20 и 25 години. Той уточни, че е образувано досъдебно производство по случая.

Стандарт Нюз припомня, че нападението на расистка основа не е първото в столицата. Преди половин месец мъж от марокански произход и неговата съпруга бяха нападнати в центъра на София. Чужденецът казал "Обичам те" на жена си на друг език. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай