Полицай разкрил колегите рекетьори от Четвърто РУ

Шефът на групата за изнудване Кръстев се канел да напуска МВР

Полицай разкрил колегите рекетьори от Четвърто РУ | StandartNews.com

Чета с предател се оказа групата за рекет от Четвърто управление в София. Полицаят Апостол Апостолов е дал показания как е работела схемата за изнудване на бизнесмени, стана ясно в съда, където се гледаше мярката за неотклонение на задържаните служители на реда.

В залата бяха доведени соченият за тартор на групата шеф на отдел „Икономическа полиция” Красимир Кръстев и подчинените му Марио Дринцелов и Радослав Томов. Срещу тях са повдигнати обвинения за изнудване и измама. Четвъртият обвинен Георги Найденов е в МВР болница и срещу него по-късно ще се гледа мярката за задържане.

Петият задържан Апостолов вече е в ролята на свидетел след като обяснил, че е бил вербуван да участва в изнудването и като млад служител в Четвърто РУ не е имал избор. Той е дал показания срещу всички от групата за рекет.

Свидетел по делото е собственикът на заведение Иван Иванов, който дал подробности как е бил изнудван и  срещу какви суми е бил уведомяван за предстоящи проверки.  

Според разследването Кръстев е ръководел групата за изнудване като всеки участник е имал конкретна задача. Рекетирани са собственици на наргиле барове, магазини и автокъщи. Свидетелят Иванов и полицаят Апостолов са посочили конкретните суми, които са били прибирани от набелязаните бизнесмени.

От показанията на друг свидетел Велков стана ясно, че последният рушвет е прибран от Радослав Томов, който склонил да свали мизата от  2 000 евро наполовина на две хиляди лева.  

Соченият за организатор на рекета Кръстев не е бил на работа дълго време, защото е бил в МВР болница, а след това се е лекувал вкъщи, обясни неговият защтник адвокат Иво Найденов. Той смятал да напуска системата и даже бил подал документи. 

Според адвоката му Кръстев е натопен от Апостолов, който всъщност е взимал парите. Нямало нищо вярно, че клиентът му живеел охолно, защото дори бойлерът му бил купен на кредит, а телефонът му струвал 400 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай