Пиян кара бус с болни деца

Дрегерът отчита 1.76 промила

Пиян кара бус с болни деца | StandartNews.com

Пазарджик. Пиян шофьор кара микробус, пълен с деца с увреждания. 54-годишният водач на градус е задържан в Пазарджик, късно в петък, съобщиха от МВР.

Автопатрул реагирал на сигнал, че водач на микробус, предназначен за превозване на деца, управлява под въздействието на алкохол, разказват полицаи. На централна улица в Пазарджик униформените спрели автомобила за проверка и тествали шофьора с дрегер. Уредът отчел 1,76 промила концентрация на алкохол, съобщава Дарик. Срещу 54-годишния водач е образувано незабавно производство.

През септември шофьор на автобус за ученическа екскурзия беше заловен с 1,16 промила алкохол в кръвта. Водачът е проверен с дрегер преди тръгването на учениците с автобус от Рудозем и не е допуснат да шофира.
През април, водач на автобус с 0,7 промила алкохол в кръвта бе спрян от притеснени родители, чиито деца трябваше да бъдат закарани на „зелено училище” в Трявна.

В края на октомври миналата година, в Трън беше хванат пиян шофьор на автобус, осъществяващ ученическа екскурзия. 48-годишният мъж от Перник трябвало да осъществи организирана екскурзия на деца по направлението Трън - Рилски манастир. При изпробване на шофьора с техническо средство за алкохол, бяха отчетени 0,57 промила.
Младеж на градус катастрофира

Пиян шофьор пък катастрофира тази сутрин във Велико Търново, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

22-годишният В. Н. е  седнал зад волана с 2,33 промила алкохол в кръвта. Общо четирима пияни шофьори са установили и задържали полицаите във Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай