Мелето в мината в Перник заради кражби на гориво

Мелето в мината в Перник заради кражби на гориво | StandartNews.com

Перник. Спрян канал за кражба на гориво е причината за побоя в бившия рудник "Иван Гарванов" в Перник. Това съобщи директорът на ОД на МВР в Перник комисар Валентин Димитров по време на извънредна пресконференция във връзка с инцидента.

В събота 10-имамаскирани помляха от бой охраната на мината и двама в момента са в тежко състояние.

Днес бе разкрито, че шофьори  в рудника масово крадат гориво и го продават на черно. От фирмата, която експлоатира въглищното находище, обаче забелязали липсата и прибягнали до превантивни мерки - собствениците поставили петима бодигардове да следят за кражби. Мярката се оказала успешна и източването на гориво било прекратено.

Димитров посочи, че осем от биячите са задържани. Двама още се издирват.  По думите му повечето от задържаните са криминално проявени. Рекордьор на групата е П.С.-Пламигата, на 28 години, срещу когото са водени 12 досъдебни производства. Тартор на биячите е 37-годишният Г.И.-Културиста.

Общо 20 души са задържани в помещенията за временно задържане в процеса на воденото досъдебно производство. 12 от тях вече са освободени. Това са шофьорите, които са били на смяна и някои от тях са били очевидци на извършения побой.

Към момента похитителите остават в ареста. Все още тече 24-часовото им задържане от вчера към обяд. Към 14,00 часа материалите ще бъдат докладвани на наблюдаващия районен прокурор и ще им бъдат повдигани обвинения. Ще бъде поискана 72-часова мярка за основните извършители на побоя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай