Маскиран стреля по семейство адвокати

Дълг или грабеж са версиите за покушението срещу Варчеви

Маскиран стреля по семейство адвокати | StandartNews.com

София. Семейство адвокати бе простреляно в дома им в столичния квартал "Княжево". Покушението срещу Захари и Радостина Варчеви стана в петък късно вечерта, съобщиха от МВР. 56-годишният защитник и неговата съпруга са ранени, след като неизвестен маскиран нападател откри стрелба по тях. Той се покачил на тераса на втория етаж и започнал да гърми през прозореца. Варчев е в по-тежко състояние в реанимацията във Военномедицинска академия с рана в областта на врата, съобщиха за "Стандарт" от здравното заведение.

Радостина Варчева пък е в неврохирургия и е с комоцио и повърхностни рани. Полицията издирва извършителя. Съседи твърдят, че са видели кола да потегля с бясна скорост. Семейството адвокати се занимава с имотни дела. Една от версиите, по които работи полицията, е, че покушението е предварително подготвено и вероятно длъжници са поръчителите на стрелбата. Друга версия, по която работят криминалистите, е грабеж. Захари и Радостина Варчеви са регистрирани в Софийската адвокатска колегия. Юристът е в екипа, който обслужва едно от водещите лицензирани агенции за недвижими имоти в столицата - "Софконсулт" ЕООД.

Справка в Търговския регистър показва, че Варчеви имат собствена фирма - "Консултинг 69" ООД. В тази компания управител е Захари, а двамата със съпругата му са съдружници с капитал от по 2500 лв. Според данните в Регистъра фирма "Тон 2003" ООД с управител Атанас Ангелов със седалище село Владая има запор на стойност капитала на дружеството - 5000 лв. в полза на Захари Варчев. Запорът е наложен от частен съдебен изпълнител през декември 2012 г., а 439,69 лева са законните лихви, към 27.11.2012 г.

Съседите: Кротки са, няма кой да им посегне

"Кротки и честни хора са, няма кой да им посегне. Не сме чули да са се забърквали в каквото и да било". Така съседи на семейство Варчеви от "Княжево" описват адвокатите. Комшиите бяха шокирани и изненадани от случилото се, защото фамилията се ползвала с добра репутация в квартала. "Винаги са готови да ти помогнат, често Радостина ме е карала с колата си на работа", казва съседка на семейството. Варчеви имат син и дъщеря, които живеят с тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай