Изписаха двама от пребитите в Раднево

Изписаха двама от пребитите в Раднево | StandartNews.com

Двама от младежите, които бяха пребити на 2 май от четирима роми в Раднево, вече са изписани от Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. 27-годишният Георги Николов и 28-годишният Цветелин Кюстендилски ще продължат да се възстановяват при домашни условия след 7-дневно лечение в отделението по неврохирургия на болницата.

Цветелин бе с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа, а Георги бе с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение. Третият пострадал - 27-годишният Живко Жеков, който бе в най-тежко състояние с прободна рана в белия дроб, остава в отделението по гръдна хирургия и най-вероятно до края на седмицата ще бъде изписан. "Благодарим на всички, които ни подкрепиха. Не очаквахме толкова много хора да застанат в наша защита", споделиха на излизане от болницата Георги и Цветелин.

Те обаче призоваха протестите в Раднево да са мирни и да не се стига до сблъсъци с полицията. Двамата разказаха, че не си спомнят много от инцидента и категорично отхвърлиха твърденията, че са били приятели с ромите. Познавали са се, защото посещават една фитнес зала в града. Четиримата биячи - 39-годишният Калчо Иванов-Сурай и 20-годишният му син Стефан, 22-годишният Антон Иванов и 23-годишният Динко Асенов, са обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди. Стефан Калчев има и обвинение за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди. Те остават за постоянно в ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай