ФБР лови кибербандити от България

Цветанов кани съветника на Обама у нас

ФБР лови кибербандити от България | StandartNews.com

Вашингтон. Специален агент от ФБР ще бъде изпратен у нас, за да се включи в борбата с киберпрестъпленията. От България той ще покрива още 12 други държави. За това се договориха вътрешният министър Цветан Цветанов и съветникът на президента Барак Обама по въпросите на киберсигурността Майкъл Даниел.

Предстои изграждане на специализирано оперативно звено между ГДБОП, Сикрет Сървис и Департамента за вътрешна сигурност на САЩ по противодействие на престъпленията в Интернет. От името на американската администрация Даниел изрази благодарност за постигнатите високи нива на сътрудничество в борбата с престъпленията в киберпространството.

В края на разговора министър Цветанов отправи покана към Майкъл Даниел да посети България в удобно за него време през 2013 г.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов посети централата на Службата за специални разследвания към ВВС на САЩ, съобщиха още от МВР. МВР-шефът и командващият Службата бригаден генерал Кевин Якобсен обсъдиха конкретни цели и задачи на двустранното сътрудничество. По време на разговора беше обърнато специално внимание на взаимодействието с Интерпол в разследването на престъпления, касаещи международен тероризъм и организирана престъпна дейност.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай