Двама са загиналите при взрива във Варна

Седем души, включително 3 деца, са настанени за лечение във Военноморската болница

Двама са загиналите при взрива във Варна | StandartNews.com

Не един, а двама са загиналите при ужасната експлозия във варненския квартал „Владиславово“. Това става ясно от съобщението на Окръжната прокуратура, която е образувала делото за палеж. При него 18 души бяха обгазени и изведени от блока. Седем, включително 3 деца, са настанени за лечение във Военноморската болница във Варна.

Основният заподозрян за взрива е бившият полицай Веселин Димитров, който се заканвал да отмъсти на жената, с която живеел на семейни начала във взривения апартамент.

ВИЖ ОЩЕ: Отритнат от жена си запалил блока във Варна


66-годишният мъж бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на бившата си приятелка е ограничителна заповед от преди седмица заради домашно насилие.

Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.

ЕТО ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА:

Досъдебно производство по член 330, ал. 3 от НК за палеж с двама загинали и нанесени значителни материални щети ръководи Окръжната прокуратура във Варна. На мястото на произшествието, сигнал за което е подаден на тел. 112 около 4,20 часа на разсъмване, е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура се извършва оглед на местопроизшествието – блок 302 в кв. „Владиславово“ във Варна. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Окръжната прокуратура.

При палежа са загинали двама души, чиято самоличност ще се установява чрез ДНК-експертиза. Изведени са 18 души от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение.   

От престъплението напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай