Божков натресе на публиката нови излияния

Този път той атакува бездействащите, според него, институции

Божков натресе на публиката нови излияния | StandartNews.com

Олигархът-беглец Васил Божков постигна нови висини в наглостта, след като в поредния си Фейсбук напън да клати държавата от чужбина обвини институциите в бездействие, а прокуратурата - в помагателство на грабеж.

Думите идват от устата на човек, който е подведен под отговорност по 18 обвинения от цялата палитра на Наказателния кодекс, завлякъл е хазната с 700 млн. лева неплатени такси и вместо да застане пред съда и да отговаря за стореното или съответно да се защитава срещу обвиненията, забегна зад граница в екзотична дестинация. 

"Хунтата продължава да граби. Прокуратурата им помага. Политиците мълчат. Институциите бездействат", написа в най-новото си творение (тепърва ще стане ясно дали не е на протестърския пиар Ивет Добромирова, за която стана ясно, че му лъска имиджа) Божков, като така влезе в редиците на вече огромния брой олигарси, подведени под отговорност за грабежи, а в неговия случай и за поръчителство на убийства и насилвания, опитващи се да се изкарат жертва.

С поведението си олигархът-беглец реално копира действията на друг известен беглец от правосъдието у нас - подсъдимия за източването на милиардите от КТБ Цветан Василев, който по същия начин първо избяга, а след това пробва да се изкара жертва на "корпоративен рейд" и започна да прави кампании срещу държавата през удобни медии и телевизионни трибуни. Като например bTV, която стана известна като Божков ТВ през последните седмици. Първо заради афинитета си към гледната точка не на обществото и на интересите му, а на подсъдимите олигарси, а след това - заради лъсването на задкулисните обвързаности между главния й изпълнителен директор Флориан Скала и обвиняемия хазартен бос.

Няколко месеца след бягството си от България Цветан Василев разшири кампанията си срещу държавата, като започна да финансира протести. От днешния пост на Божков става ясно, че ще копира същата мафиотска матрица на бягство от възмездието чрез финансиране на псевдодемократични прояви. Хазартният бос стартира поста си с препратка към милионния митинг в София в началото на 90-те, а в края му обяснява, че утре щял да зададе въпрос, на който вярвал, че ще бъде отговорено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай