Бившият кмет на Чупрене остава в ареста

Ваньо Костин е привлечен като обвиняем за престъпление по служба

Бившият кмет на Чупрене остава в ареста | StandartNews.com

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста бившия кмет на Чупрене Ваньо Костин. Съдът потвърди мярката му за неотклонение "Задържане под стража", като решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Бившият кмет на Чупрене е привлечен като обвиняем за престъпление по служба. Обвинението се отнася за 10 проведени публични търга за продажба на общинска земя.

Другото му обвинение е за удостоверяване на неверни факти и обстоятелства в дължима декларация за конфликт на интереси. Установено е, че в периода на последните 4 години бившият кмет на общината е провел няколко публични търга, при които е извършил множество нарушения на законодателството.

В началото на май Апелативният специализиран наказателен съд уважи протеста на Специализираната прокуратура срещу отказа на първата инстанция да отстрани от длъжност кмета на село Чупрене Ваньо Костин.

Съдът мотивира отстраняването с това, че престъплението, за което Костин е обвинен, е в качеството му на длъжностно лице. Освен това, служебното му положение може да създаде пречки за разкриването на обективната истина, - така Костин бе отстранен от длъжността "кмет" на Чупрене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай