Понеделник,

Баща удря дъщеря си със свещник в главата

От: Стандарт -
860
Баща удря дъщеря си със свещник в главата
A
A
A
  • Провеси я от терасата във Варна, счупи й носа
  • Родителите на момичето са в развод, а правата са присъдени на бащата

14-годишно момиче е с травми по главата и счупен нос след побой, нанесен от баща му. За случая потвърдиха от МВР и прокуратурата.

Сцената се разиграла във Варна, а подробности разказа майката на пострадалата тийнейджърка Ирина Янкова. Тя и съпругът ѝ са разведени и в момента са в съдебен спор за родителските права над децата им.

"Вчера дъщеря ми беше много зверски пребита от баща си. Това, което успях да разбера от нея, е че е искал да я убие, провесил я е през терасата, удрял я е със свещник в главата. Имала е множество кръвонасядания”, разказа ужасената майка, цитирана от бTV.

През годините тя и децата ѝ многократно били потърпевши от насилието на бащата. Янкова изпращала сигнали до полицията, до прокуратурата, до Агенцията за закрила на детето, включително и до омбудсмана Мая Манолова. Резултатът от сигналите – заповед за защита от домашно насилие, а бащата е в период на пробация.

Състоянието на пребитото момиче е стабилно, съобщиха от отделението по детска хирургия във Варна. Лекарите са установили контузия на главата, удари в гръдния кош и в корема. По-сериозни са травмите по главата, има счупване на носа.

Родителските права над момичето обаче са присъдени на бащата.

През декември Сливенският районен съд решава да ги даде на майката, но решението още не е влязло в сила. През февруари момичето изразило желание да отиде при баща си във Варна, защото се затъжило за сестра си, която също е при него. Тийнейджърката казала на майка си, че баща ѝ се е променил.

По случая е образувано досъдебно производство за телесна повреда в условията на домашно насилие.Отдел "Закрила на детето” проверява случая, а резултатите от проверката ще станат ясни след празниците.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com