Арестуваха обирджии в Пловдив

Задържаните са направили пълни самопризнания

Арестуваха обирджии в Пловдив | StandartNews.com

Арестуваха двама мъже в Пловдив за седем обира от търговски обекти, предаде Нова тв.

Задържаните са направили пълни самопризнания, като преди това са били събрани множество доказателства за деянията им – разпити на трима свидетели, ползвани като шофьори, претърсвания и изземвания, огледи, при които е била открита маската /тип боне/, използвана от извършителите.

Грабежите са били извършени в периода от 7 октомври 2013 г. до 9 март 2014 г., през нощта, чрез заплаха с пистолет, като извършителите са отнели наличния оборот от шест денонощни магазина в гр. Пловдив и от бензиностанция в село Кадиево, обл. Пловдив.

Установено е, че единият от извършителите е влизал в помещенията, като на главата е носел специалната маска, заплашвал продавачите с пистолет и вземал оборота – между 150 лв. и 700 лв. До търговските обекти, които в гр. Пловдив се намирали на бул. „България“, ул. „Младежка“ и др.,  двамата стигали с леки автомобили със специално наети шофьори, които ги чакали в съседна улица. Шофьоорите не са участвали и не са знаели за извършването на престъпленията.  В част от грабежите двамата са използвали мотори без регистрационни табели.

Единият от задържаните е действащ пожарникар, като към момента на извършване на престъпленията не е работил в службата, съобщиха от полицията.

„Грабежите са разкрити благодарение на съвместните действия на прокуратура и полицията. Имало е координация и изслушване на мненията на оперативните служители, разследващите органи и прокурорите“, каза днес на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той допълни, че „всеки, който върши престъпление, не бива да бъде спокоен, че то ще се забрави“.

„Прокуратурата и полицията не спират да работят по престъпления, извършени в минал период срещу неизвестен извършител. Доказателство за това са повече от десет разкрити убийства по т.нар. „студени досиета“, част от които вече са приключили с осъдителни присъди“, заяви още Румен Попов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай