Революция в медицината. Откриха нов орган в човешкото тяло

Пази клетките от заразяване

Революция в медицината. Откриха нов орган в човешкото тяло | StandartNews.com

Революция в медицината направиха учените. Те откриха „нов” орган в човешкото тяло. Само пет органа – мозък, сърце, черен дроб, поне един бъбрек и поне един бял дроб, са абсолютно необходими за живота. Това означава, че не всеки орган е необходим за оцеляване, но въпреки това има своя функция, пише „Ретро”.

Именно във връзка с органите в тялото ни е последното откритие на швейцарски учени. Те са открили още един орган и са го нарекли „ексклузивния“. Той играе важна роля във функционирането на имунната система, разказва списание Molecular Biology of the Cell (MBoC), и се намира в цитоплазмата на клетките. Ексклузивът действа като бариера за външни патогени, вируси и бактерии, като им пречи да проникнат в клетъчното ядро ​​и да заразят хората.

Благодарение на авторите на важното откритие ще има възможност за бързо развитие на нови изследвания, свързани с лечението на автоимунни заболявания. Вярно е, че „новият“ орган далеч не е нов – той съществува в живите организми от появата на най-простите форми на живот на Земята, но досега не е било разбирано значението му.

Изследването доказва, че защитните механизми, осигурени от ексклузива, са били изключително важни за оцеляването и развитието на живота много преди появата на сложни многоклетъчни организми като растения и животни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай