Три нови симптома на коронавирус. Не ги пренебрегвайте

Идва нова вълна на пандемията

Три нови симптома на коронавирус. Не ги пренебрегвайте | StandartNews.com

Три нови симптома на коронавирус регистрираха лекарите. Усетите ли ги – не ги пренебрегвайте, а веднага потърсете лекар.

Докторите вече предупреждават, че наесен отново трябва да се подготвим за пристигането на нова вълна от COVID-19. Заради появата на все повече и повече нови щамове, специалистите по инфекциозни болести и вирусолозите търсят нови отличителни белези за бързо диагностициране на инфекцията. В началото на пандемията основните симптоми на COVID-19 бяха загуба на вкус и обоняние.

Според експертите сега отличителните белези са болки в ставите и мускулите на тялото, рязко и сериозно повишаване на температурата - до 38 градуса и дори по-висока. Болката в очите и главата също дава знак коронавирусна инфекция.

 „Понякога пациентите отиват на лекар с тези симптоми. Оплакват се, че на светло трудно отварят очи. Трудно и болезнено им е да местят погледа си. В същото време нямат кашлица, загуба на обоняние, хрема или назална конгестия на първия ден”, обясни терапевтът Алексей Жито, цитиран от RuNews24.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай