Тестват хората в Паничерево с дарение от Пеевски

Народният представител от ДПС Халил Летифов занесе тази сутрин 1000-та бързи теста

Тестват хората в Паничерево с дарение от Пеевски | StandartNews.com

Пеевски дари 1000 теста за Паничерево

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е дарил 1000 бързи теста още във вчерашния ден на жителите на село Паничерево, веднага след като стана ясно, че населеното място ще бъде поставено под карантина заради избягал от болницата в Стара Загора заразен с коронавирус техен съселянин.

Малко по-късно здравният министър издаде заповед за налагане на пълна карантина, а 58-годишния болен бе върнат с полиция  в Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора.

Днес ще се изследват всички контактни с беглеца, потвърди кметът на община Гурково Марин Цонев.

Искам да благодаря на премиера Бойко Борисов за адекватните мерки и реакция вчера, на мерките, за издадената заповед и карантинирането на селото. Искам също така да благодаря на ДПС и на г-н Делян Пеевски за бързите кръвни тестове, с които да изследваме нашите селяните, добави градоначалникът.

Народният представител от ДПС Халил Латифов също коментира новината. Благодаря и на премиера, на г-н Мутафчийски, както и на Младен Маринов за това, че реагираха на време и то с грижа за гражданите и че наистина създадоха добра организация. Благодаря и на г-н Делян Пеевски, който още във вчерашния ден дари 1 000 бързи теста за жителите на Паничерево“, заяви депутатът.  Той добави, че е разговарял разговарял и с РЗИ, за да се осигурят медицински лица, които да осъществяват тестването. Надяваме си днес това да се случи, каза Летифов.

Преди малко шефът на Националния оперативен щаб генерал Мутафчийски също коментира ситуацията като припомни, че в село Паничерево са установени досега 5 заразени с коронавируса, наложена е бълна блокада, започват масови тествания на хората от селото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай