Руснак събра очите на света. Има рекордните 27 000 антитела

Това обаче може да е много опасно

Руснак събра очите на света. Има рекордните 27 000 антитела | StandartNews.com

Няма по-добра реклама на руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V от мсковчанина Сергей Тарасенко. Той събра очите на целия свят с рекордните си 27 000 антитела. Резултатът бе отчетен, след като Сергей се ваксинира с руското лекарство Sputnik V през февруари.

Сергей е повторил тестовете два пъти, за да се увери, че резултатите са верни. Преди около месец в него бяха открити 27 хиляди неутрализиращи антитела, преди две седмици - около 26, съобщи "Lenta.ru" . Според лекарите това ниво може да показва силна имунна система, която е добра като защита срещу вируса, но в случай на истинска инфекция с коронавирус, последствията могат да бъдат доста сериозни.

„Не се разболях нито преди, нито след ваксинацията. Това е сигурно, защото на работното място има редовни проверки, така че или те са правилни, или аз някак се подхлъзнах покрай тях, в което се съмнявам”, разказа мъжът. „Подложих се на двете ваксинации сравнително лесно. Първия ден изобщо не усетих нищо, на втория температурата се повиши малко повече от 38 градуса и продължи два-три дни. Е, слабост, разбира се, на този фон тялото боли. Но нямаше повече симптоми - нито хрема, нито възпалено гърло. "

Сергей казва, че почти никога не е имал здравословни проблеми, дори настинката е рядкост за него. Той предполага, че подходът към мерките за предотвратяване на коронавирус може да повлияе на нивото на антителата.

„Когато е необходимо, нося маска - ръкавици. Но не довеждам цялата тази история до фанатизъм, не си наливам антисептик на всеки половин час, няма такава параноя. Мисля повече за това да не заразя другите “, обяснява Сергей.

Според него лекарите не могат да обяснят какво е причинило толкова мощен имунен отговор. Казали само, че е имал голям късмет, но все пак ще трябва да се реваксинира - така трябва да бъде.

Защо толкова силен имунен отговор може да е опасен?

„Като цяло тази опция се вписва добре в системата на имунния отговор. Но има и друга версия. "Sputnik" съдържа аденовирус, който дава усещането за възпалителния процес. Очевидно мъжът се оказа с толкова мощна имунна система, че изправен пред истински COVID-19 всичко можеше да приключи драматично. Той беше инжектиран с малка част от вируса и вече получи толкова сериозен отговор. С истински коронавирус твърде силен имунитет може да бъде опасен - развива се цитокинова буря. Това е като експлозия. Експлозия, способна да унищожи цялото тяло “, казва клиничният фармаколог Андрей Кондрахин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай