При общо 1488 случая, новозаразените у нас са 51

11 са активните области. Излекуваните са с 23 повече

При общо 1488 случая, новозаразените у нас са 51 | StandartNews.com

Обобщената статистика показва, че 51 са доказаните случаи на COVID-19 за изминалото денонощие, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски - началник на оперативния щаб за борба с коронавируса.

1488 са общо случаите на коронавирус в страната.

11 са активните области. Излекуваните са с 23 повече.

7 случая са в София – “Пирогов“, “Иван Рилски“, Александровска болница и Инфекциозна болница са настанени по един, амбулаторните са 3.

В Плевен има 13 случая, в Пловдив - 12, Видин - 7, Кюстендил - 4, Враца - 2, Перник - 2, Габрово, Русе, Смолян и Стара Загора по един.

Медицинският персонал са 9 нови случая – стават 164 души, от които в Плевен – един лекар, две медицински сестри и едно техническо лице, във Видин един лекар и четири медицински сестри в хирургия.

Излекуваните са с 23 повече – 18% - общо 266 случая. В София от ВМА са 4, “Пирогов“ -2, инфекциозна болница - 1.

От РЗИ тези, които са на домашно лечение, са 13. Стара Загора -2, Бургас -1.

Починалите за деня са 4: в Ямбол -2, във Видин -1 и в Плевен -1.

Общо настанените в болница са 310, от които 38 са в интензивно отделение.

Доц. Ангел Кунчев коментира и случая с проследяването на пътниците от полета от Нидерландия, сред които имаше трима заразени с коронавирус.

В момента на пристигането те нито са имали температура, нито са потърсили от някого медицинска помощ, категоричен беше доц. Кунчев. В рамките на по-малко от 24 часа с помощта на ДАНС и МВР ние намерихме адресите на всички, оповестили сме ги, допълни той.

Вчера цял ден водихме разговори с представители на личните лекари, каза по време на брифинга здравният министър Кирил Ананиев.

Постигнахме съгласие по отношение на различните виждания и съм подписал измененията на заповедта, с която се постига съгласие между двете страни, каза Ананиев.

Ананиев коментира случая със зараза в дома за възрастни хора в Гара Орешец.

16 души е персоналът на социалния дом, от които трима са с позитивни проби и те са в домашна изолация. 25 души са живеещите в дома, 4 от тях са настанени във Видинската болница и за съжаление двама от тях са починали, уточни министър Ананиев.

Относно село Брестовица, където има огнище на коронавирус, доц. Кунчев съобщи, че има 9 нови положителни проби, с което общият брой на заразените е 22 души.

Няма карантина в цялото село, има само заграждения на квартала, където са огнищата. Между хората няма напрежение. По план е заложено след 10 дни да се направи ново тестуване, уточни доц. Кунчев.

Напрежение между щаба и правителството няма, категоричен е здравният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай