Пияни изненадаха здравния министър в Пловдив

Ангелов успокои, че ситуацията с епидемията от коронавирус в Пловдив е под контрол

Пияни изненадаха здравния министър в Пловдив | StandartNews.com

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов се размина с канонада от яйца при идването си в областната управа в Пловдив, съобщава "Марица".

Двама души, които са го замеряли са арестувани, а според предварителна информация те са били пияни. Въпреки това са успели да уцелят служител на НСО.

Ангелов успокои, че ситуацията с епидемията от коронавирус в Пловдив е под контрол, след като близо два часа заседава заедно с медицинския щаб.

Само за два дни 20 лекари, медсестри и друг болничен персонал под тепетата са инфектирани с COVID-19. Те са от различни лечебни заведения и засега са на домашно лечение. В същото време новозаразените в Пловдив и областта поставиха рекорд от 65.

Министър Ангелов обаче бодро обяви, че всичко е наред и се впусна в похвали към домакините.

"В Пловдив ситуацията е изключително добре контролирана, има много добро взаимодействие между всички структури в цялата област. Съответно резултатът е видим. Заетостта на леглата за консервативно и интензивно лечение в здравните заведение е по-ниска от средната за страната", обяви министърът.  По думите му 1110 са свободните легла за лечение на COVID пациенти.

Той повтори, че няма да се въвеждат допълнителни мерки нито в Пловдив, нито в страната.  областен щаб. После напомни, че лечебните заведения, които приемат пациенти с коронавирус в областта са 10, като 8 от тях са в областния град.

„Към 7 октомври на територията на областта има 99 пациенти с положителен тест, а в интензивно са 6, като двама от тях снощи са починали“, допълни здравният министър. Положителна проба за коронавирус е дал ученик в Езиковата гимназия, като паралелката ще мине на онлайн обучение.

Общо в областта са заболели 1950 души от началото на пандемията, припомня "Марица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай