Наш учен разби конспирация за COVID-19

Проф. Мишел Израел е представител на България в Световната здравна организация

Наш учен разби конспирация за COVID-19 | StandartNews.com

„Никаква връзка няма между електромагнитните полета и лъчения, и вирусите, още по-малко с коровавируса“, заяви в интервю за БНР проф. Мишел Израел от Националния център по обществено здраве и анализи, преподавател в Медицинския университет в Плевен в Катедра „Хигиена“.

Проф. Израел е представител на България в Световната здравна организация в съветническия комитет по проблемите на нейонизиращите лъчения, електромагнитни полета, лазери и оптични лъчения.

"Безопасни за здравето на децата са мобилните термометри, с които всяка сутрин им се мери температурата на входа на училището. Това не е инфрачервена светлина, а просто червена лампа. По различно е действието на терморамките по КППТ - та, защото те излъчват, за да могат да засекат метални предмети, но през тях си преминава за секунди" - поясни още експертът.

Ученият коментира изказвания в публичното пространство, че като причина за разпространение на коронавируса може да бъде електроматнитното замърсяване, тази електромагнитната мъгла заедно с физико-химическото замърсяване на общестото , които са предпоставаящи фактори за развитие на вирусните заболявания, включително и на COVID-19.

„Нищо подобно! По-точно бактерии могат да бъдат убивани с елекромагнитни лъчения, на такъв принцип са бактерицидните лампи. Ултравиолетовото лъчение също се използва за убиване на вируси, включително и като мярка за дезинфекция срещу коронавнируса в болниците и университетите“, в това е категоричен проф. Израел.

Специалистът предупреждава, че различните видове ултравиолетови лампи се използват, но без да има присъствие на хора, защото вредят на кожата и роговицата на очите.

„Електормагнитните полета, от където и да се излъчват – радио, телевизия, мобилен оператор, станция, не може да има никаква връзка с микроорганизмите. При физико-химическото замърсяване, което е замърсяването на въздуха, може да се намали имунната система на човека, но то не разпространява вирус" , изтъкна още проф. Мишел Израел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай