Неделя,

Евроагенцията обсъжда ваксината "Модерна" на 6 януари

От: Пламен Вълков -
Евроагенцията обсъжда ваксината "Модерна" на 6 януари
A
A
A

Европейската агенция по лекарствата (EMA) обяви в четвъртък плановете си да направи преглед и да оцени заявлението за разрешение за спешна употреба на ваксината срещу Covid-19, разработена от компанията Moderna Inc., на 6 януари 2021 г., вместо на първоначално планирания 12 януари.

"Днес, предсрочно, компанията Moderna представи последния пакет от данни, необходим за оценката на заявлението за спешно използване на нейната Covid ваксина. Той съдържа информация, която е специфична за производството на ваксината за пазара на Европейския съюз", каза EMA, цитирана от Ройтерс.

"Броят на инфекциите се увеличава в цяла Европа и ние осъзнаваме огромната отговорност, която имаме да изведем ваксината на пазара възможно най-бързо, като същевременно запазим стабилността на нашия научен преглед“, посочи изпълнителният директор на агенцията Емър Кук.

По-рано тази седмица от ЕМА обявиха, че ще вземаг решение относно използването на ваксината, разработена от компаниите Pfizer Inc. и BioNTech SE на 21 декември.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички