Евроагенцията обсъжда ваксината "Модерна" на 6 януари

От компанията представиха предсрочно необходимите данни за оценка

Евроагенцията обсъжда ваксината "Модерна" на 6 януари | StandartNews.com

Европейската агенция по лекарствата (EMA) обяви в четвъртък плановете си да направи преглед и да оцени заявлението за разрешение за спешна употреба на ваксината срещу Covid-19, разработена от компанията Moderna Inc., на 6 януари 2021 г., вместо на първоначално планирания 12 януари.

"Днес, предсрочно, компанията Moderna представи последния пакет от данни, необходим за оценката на заявлението за спешно използване на нейната Covid ваксина. Той съдържа информация, която е специфична за производството на ваксината за пазара на Европейския съюз", каза EMA, цитирана от Ройтерс.

"Броят на инфекциите се увеличава в цяла Европа и ние осъзнаваме огромната отговорност, която имаме да изведем ваксината на пазара възможно най-бързо, като същевременно запазим стабилността на нашия научен преглед“, посочи изпълнителният директор на агенцията Емър Кук.

По-рано тази седмица от ЕМА обявиха, че ще вземаг решение относно използването на ваксината, разработена от компаниите Pfizer Inc. и BioNTech SE на 21 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай