БЛС: Да се затворят и детските градини и ясли

Лекарският съюз отправя апел към българските граждани за отговорно поведение и стриктно спазване на карантинния период

БЛС: Да се затворят и детските градини и ясли | StandartNews.com

Освен прекратяване на учебните занятия, трябва да се забранят посещенията в детските градини и ясли, се посочва в позиция на Българския лекарски съюз по повод усложняващата се обстановка в страната ни и увеличаването на заразените с COVID - 19 у нас.

„Безпокойството ни става осезаемо като се вземе предвид големият брой медицински персонал, инфектиран и заболял от Коронавирус в засегнатите место, което реално води до недостиг на медицински лица.
Лекарите и специалистите по здравни грижи са тези, които се срещат с COVID - 19 всеки ден. Запазването на тяхното здраве и живот трябва да бъде изведено като приоритет за държавата, в противен случай няма кой да се бори със създалата се епидемична обстановка“, заявяват от БЛС.

„Цялото съсловие ясно осъзнава огромната отговорност, която има в създалата се обстановка и е готово за пълна мобилизация, но това би било възможно само ако колегите ни - лекари и специалисти по здравни грижи са осигурени с лични предпазни средства.
Съсловието подкрепя по-строгите мерки, предложени от Кризисния щаб, с цел ограничаване на разпространението на COVID -19“, посочват още от БСЛ.

„Смятаме, че е необходимо освен прекратяване на учебните занятия, да се забранят посещенията в детските градини и ясли, забрана на посещенията в нощните и питейни заведения след 18.00 ч., както и да се затворят търговските центрове и моловете.

БЛС отправя апел към българските граждани за отговорно поведение и стриктно спазване на карантинния период. За тези, които не го спазват трябва да има строго наказание. На фона на обявена пандемия е абсолютно недопустимо човек да поставя в риск здравето на другите“, допълват от БЛС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай