Нови 37 заразени, коронавирусът превзе 449 души

За 24 часа са установени 37 лица. Новата област със случай на коронавирус е Видин

Нови 37 заразени, коронавирусът превзе 449 души | StandartNews.com

449 са общо положителните проби на COVID-19 у нас. За 24 часа са установени 37 лица. Новата област със случай на коронавирус е Видин.

Това обяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг.

„В София до 16 часа в сряда има 8 случая. Има един случай от Банско, който е настанен в Благоевград и един от Разлог. Общо за Благоевградска област случаите са три. Момиче на 9-години е прието в болница във Варна. В Пловдив има жена на 53 години, а в Монтана мъж на 53 години в болницата", каза още той.

Общият брой на излекуваните лица е 25. „Има изписани нови болни с отрицателни проби. Това са трима души от Бургас, един мъж от Шумен и един в Перник. Най-младият изписан е на 25 години.", каза Мутафчийски.

Най-младият пациент, който е изписан от болница, е на 27 години, а най-възрастният е на 80 години. Средната възраст на излекуваните е 45 години.

„Имаме два нови случаи на загинали пациенти - един в Кюстендил и един в УМБАЛСМ „Пирогов“. Средната възраст на починалите е около 61 години“, каза Мутафчийски. И допълни: „Няма данни 67-годишният мъж, който вчера е починал в "Пирогов", да е имал придружаващи заболявания. Става въпрос за семейство, което се е завърнало от Германия, а съпругата е с онкозаболяване, Жената е в добро състояние".

Относно друг пациент в "Пирогов" – 40-годишният мъж, който снощи почина, генералът уточни, че най-вероятно мъжът е починал от белодробна емболия, защото смъртта е била внезапна.

Във връзка с тестовете, които се правят на депутатите, Мутафчийски коментира: „Във ВМА са направени 92 проби, от които има две съмнителни. Днес те ще се препотвърдят. В другата болница също са направени 92 проби, които са отрицателни“.

Днес предстои да бъде изследван персоналът, работещ в Народното събрание.

Ген. Мутафчийски даде пример с парламента в Израел, където заразените депутати работят в специално изолирано с плексиглас помещение тип кабина, което се намира в парламента, а останалите депутати работят нормално. Обсъждането е онлайн, а гласуването се осъществява по групи.

Ако се установи заразен журналист, то столичната РЗИ трябва за наложи карантина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай