171 станаха случаите с коронавирус у нас

В България имаме за цялото денонощие 29 нови случая, т.е. общият брой вече е 171 случая

171 станаха случаите с коронавирус у нас | StandartNews.com

В България имаме за цялото денонощие 29 нови случая, т.е. общият брой вече е 171 случаи, съобщи тази сутрин на редовния брифинг на оперативния щаб за коронавирусът неговият началник проф. Венцислав Мутафчийски.

Повечето от новите случаи тази нощ са в София. Няма нови областни градове, които да са влезли в списъка с коронавирусни.

За три дни надминахме 300 000 случая на коронавирус в света, акцентира той. Рекордно починали има в Италия за вчерашния ден.

След направените дарения са разпределени тази сутрин лекарствата, за Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Шумен,  София и Пловдив. Лекарствата са болнично лечение, медикаментът не е за домашно лечение, подчерта проф. Мутафчийски.

При всички случаи на доказан коронавирус са изследвани всички контактни лица и резултатът е нулев. Важен акцент при тези случаи е карантината, подчерта шефът на кризисния щаб.

Ген. Мутафчийски препоръча на възрастните хора да спазват обявения час за пазаруване и да не се разхождат излишно.

Ще поискаме среща в понеделник с представители на Българската православна църква. Надявам се за зрялост там, каза той.

Епидемията върви с невиждана ярост в Западна Европа. Вирусът се предава много интензивно, посочи той. Не трябва да даваме храна, материал за развитие на вируса. А това става от човек на човек, подчерта генералът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай